ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΔΟΜΕΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η χώρα μας, διαθέτοντας ένα τεράστιο οικολογικό και πολιτιστικό απόθεμα, καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση, αυτή της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πρόκειται για την προσπάθεια στάθμισης δύο φαινομενικά αντιτιθέμενων στόχων: της επίτευξης θετικών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια πρακτική, και της αδήριτης ανάγκης για διασφάλιση της περιβαλλοντικής ποιότητας.

Στο πλαίσιο της σύγχρονης περιβαλλοντικής φιλοσοφίας, που στοιχειοθετείται από τον όρο Βιώσιμη Ανάπτυξη, σχηματοποιείται και ο σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Βιώσιμη Ανάπτυξη», ως ο συνδυασμός τριών επιμέρους κυρίαρχων επιδιώξεων: της τοπικής ανάπτυξης, της διαχείρισης του περιβάλλοντος, και της αγωγής του καταναλωτή, επιδιώξεις που προωθούνται από τη λειτουργία των αντιστοίχων κατευθύνσεων.

Το ΠΜΣ αποσκοπεί: Στη δημιουργία επιστημονικών στελεχών ικανών να συμμετέχουν στην εκπόνηση προγραμμάτων τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προγραμμάτων προστασίας του καταναλωτή. Στην κατάρτιση εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στους τομείς της Τοπικής Ανάπτυξης, της Διαχείρισης Περιβάλλοντος και της Αγωγής Καταναλωτή. Στην ανάπτυξη της έρευνας και στην προαγωγή της γνώσης σε τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν επαγγελματικά τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την απόφαση Κ/124/9-1-2014 Συνεδρίασης της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. οι απόφοιτοι του ΠΜΣ «Βιώσιμη Ανάπτυξη» αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα ασκήσεως του επαγγέλματος του Οικονομολόγου και του Φοροτέχνη – Λογιστή, ισότιμα με τα σχετικά Προπτυχιακά Προγράμματα των Οικονομικών Σχολών της Ελλάδας και του Εξωτερικού.